***       Водещите вечерни новини       на 13 септември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 13 септември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Забраната на украинско зърно нанесла щети в размер на 146 млн. лв. Тагарев: Русия ни провокира, обсъждаме отговор


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 септември   

 

„ Забраната за импорт на украинско зърно, която служебният кабинет изиска от Европейска комисия, все още е нанесла вреди на хазната в размер на 146 млн. лева от невнесено Данък добавена стойност. Ако възбраната продължи до края на годината, чакаме вреди от 40 млн. лева на месец “.

Това съобщи пред публицисти финансовият министър Асен Василев.

„ Това, което мисля, че е ясно за всички, е следното – с това си непремерено решение служебният кабинет лиши хазната от доходи и накара целия български народ да заплаща по-скъп самун, по-скъпо брашно и по-скъпо олио и фуражи, а оттова и по-високи цени на млечните и месните артикули, с цел да отбрани един бранш, който предходната година е генерирал заявена облага от 2,5 милиарда лв. “.

***

Русия е траяла оповестяването на затворена за корабоплаване зона в Черно море към този момент до края на този месец. Тази зона визира води, които са част от българската икономическа зона. Русия ни предизвика. Този коментар направи министърът на защитата Тодор Тагарев.

България разисква отговор на тези провокации - и независим, и дружно със съдружниците ни в НАТО, добави министър Тагарев. Като част от отговора той уточни оповестеното към този момент незабавно пазаруване на ракети за бреговата защита.

***

Учебната година стартира с празненства в 2349 български учебни заведения, като 702 000 деца ще са учениците от първи до 12-и клас.

Над  57 000 деца ще прекрачат прага на учебното заведение за първи път. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг, на който бяха показани ограниченията за безпроблемното прекосяване на първия образователен ден за тази година.

***

С поредна смяна на Закона за правосъдната власт парламентарната Комисия по правни въпроси реши на първо четене, че прокурорът за следствие на основния прокурор ще може да проверява и неговите заместници. 

***

Борислав Сарафов уточни по време на съвещанието на прокурорската гилдия, че в направените от него оферти за формиране на дисциплинарните производства става въпрос за тежки нарушавания и безучастие на посочените магистрати, което е довело до тежки увреждания на престижа на прокуратурата.

***

На 28.10.2022 година към 04,00 часа в апартамент в гр. Перник, В.М. се заканил с ликвидиране на дамата, като ѝ споделил: „ Ще те убия! “, а по-късно почнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ. 

На неустановена дата през м. декември 2022 година и на 01.07.2023 година се обадил на дамата по телефона и още веднъж ѝ споделил, че ще я убие. На 21.07.2023 година към 17,30 ч. в гр. Перник обвиненият още веднъж се заканил с ликвидиране по отношение на Б.Р. 

***

Мерките, подхванати от държавното управление на Колумбия по ограничението на засетите с кока площи, работят. Това сподели  правосъдният министър на латиноамериканската страна Нестор Осуна, съобщи испанската новинарска организация ЕФЕ, представена от Българска телеграфна агенция.

Членът на държавното управление в Богота разяснява отчета на Организация на обединените нации, в който бе регистриран връх на площите, засети с растението, от което се добива кокаин.

***

„ Украинската офанзива в пристанището на окупирания през 2014 година черноморски град Севастопол унищожи съветски военен транспортен съд и подводница ", това написа в. „ Украинская истина ".

„ Вследствие на нападението бяха унищожени военнодесантният транспортен съд " Минск " и подводницата " Ростов на Дон ", уточни още медията.

„ Основната компликация бе " Ростов на Дон ". Нашите въоръжени сили не разполагат със средства за битка против подводници по море (специални кораби, въоръжени с торпеда против подводници). Ето за какво бе взето решение " Ростов на Дон " да бъде ударена, до момента в който се намира на изсъхнал док в Севастопол ", добави вестникът.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР